در دنیای امروز، بازیهای رایانه ای فقط دارای جنبه سرگرمی نیستند و به ابزاری برای در اختیار گرفتن افکار عمومی در دنیا تبدیل شده اند. از این رو بسیاری از کشور ها، سازمانی خاص برای رصد محتوای این بازیها به منظور نظارت بر مفاهیم درون آنها تشکیل داده اند. این سازمانها وظیفه دارند که با توجه به ضدیت و تعارض محتوای بازی با ارزشهای کشورشان، فروش اینگونه بازیها را محدود و یا از نشر آن جلوگیری نمایند.
در جدیدترین فعالیت های اینگونه سازمانها می توان به ممنوعیت توزیع بازی «بتلفیلد 4»1 که توسط یکی از بزرگترین شرکتهای آمریکایی ناشر بازی در دنیا انتشار یافته، در کشور چین اشاره کرد.
دولت چین پس از عرضه شدن نسخه الحاقی جدید بتلفیلد 4 با نام چاینا رایزینگ (طلوع چین)، تمام امتیازات فروش این بازی را ممنوع اعلام کرد. وزارت فرهنگ چین بازی بتلفیلد 4 را تهدیدی برای کشورش و تخریب وجهه کشور چین در سطح بین الملل خواند. همچنین روزنامه ارتش چین بنام «ژونگوو گووفانباو2» این بازی را «شکل جدیدی از تهاجم فرهنگی» خواند. داستان بازی بتلفیلد 4، درباره کودتای داخلی کشور چین است که با حمایت روسیه روبرو می شود. روسیه با حمایت از کودتاچیان سعی دارد تا حکومت چین را به دست بگیرد که نیروهای امریکایی برای دفاع از حقوق بشر و کمک به مردم چین وارد جنگ می شوند و این کودتا را متوقف می کنند. در نسخه الحاقی بازی مراحل چندنفره جدیدی به بازی اضافه می شود که در مناطق مختلف چین اتفاق می افتند. از دیگر بازیهایی که در سالهای گذشته در کشور چین ممنوع شده اند می توان به بازیهای: «جنرالز» و «آی جی آی 2» اشاره کرد که انتشار آنها به خاطر مخدوش کردن چهره چین از طرف دولت در این کشور ممنوع شده اند.
سابقا بنیاد ملی بازیهای رایانه ای در ایران نیز توزیع نسخه 3 این بازی را به دلیل حمله نیروهای امریکایی به ایران و انجام عملیات نظامی در تهران و نیز ایجاد احساس ایران هراسی در کاربران را محکوم و توزیع آن را در سراسر کشور ممنوع اعلام کرده بود. همچنین دولت روسیه نیز پیش از این در سال 2009 از انتشار بازی «کال آو دیوتی: مدرن وارفر 32» به دلیل نمایش تصویری منفی از مردم روسیه جلوگیری به عمل آورده بود.
——————————————————————————————————————–
- Battlefield4
- Zhongguo Guofangbao
- Call of Duty: Modern Warfare2