توصیه ما به افراد سالمند سرگرم کردن خودشان با بازی های رایانه ای است با این امر در پیشگیری از ابتلای خود به بیماری آلزایمر پیشگیری می کنند و موجب تقویت حافظه خود می شوند
دکتر جعفر بای با اشاره به تأثیر بازیهای رایانهای در تقویت حافظهی سالمندان اظهار داشت: انسانهایی که از سلولهای مغزی خود بیشتر استفاده کنند از نظر حافظه توانمند تر از دیگران هستند به طوری که فعالیتهایی که احتیاج به استفاده از سلولهای مغزی دارند ذهنشان ورزیدهتر شده و زمان زیادی در خدمت افراد است و آنها دیرتر دچار فراموشی میشوند.
وی بیان کرد: کسانی که در فکر کردن صرفهجویی میکنند، سلولهای مغزیشان زودتر پیر شده و به بیماریهای آلزایمر دچار خواهند شد به طوری که با عدم استفاده بهینه از سلولهای مغزی سلولهای خاکستری زودتر میمیرند.
این آسیبشناس ابراز داشت: افرادی که فعالیتهای مغزی اندکی دارند ذهن آنها زودتر در معرض آسیب قرار گرفته که برای جلوگیری از این کار هرچه سریعتر به کارها و بازیهای فکری روی آورد.
بای ادامه داد: یکی از روشهای فعال سازی مغز استفاده از رایانه و بازیهای کامپیوتری است، به طوری که بازیهای فکری میتواند به تقویت اندیشیدن و قدرت مانور سلولهای ذهنی کمک کنند.
وی اضافه کرد: اگرچه امروزه کامپیوتر ابزاری برای استفاده کمتر از محاسبات ذهنی است ولی سالمندان میتوانند از برنامههای ویژهای برای تقویت سلولهای مغزی خویش استفاده کنند.
این آسیبشناس با بیان اینکه محاسبات سبب فعال سازی سلولهای مغزی میشود، تصریح کرد: بازیهای رایانهای و حل معماهای پیچیده برای قویتر شدن سلولهای خاکستری بسیار مؤثر است و از این طریق میتوان ذهن را تازه نگه داشت و توانایی آن را بالا برد.
وی در پایان گفت: بازیهای رایانهای سبب قوی کردن ذهن در جهت سلولهای حافظه شده و این کار برای سالمندان بسیار مفید و سودمند است و بازیهای رایانهای همانند سدی است که زمان فراموشی را به عقب میاندازد.
باشگاه خبرنگاران جوان