تغيير ابزار و شيوه هاي اعمال قدرت تأثيرات شگرفي بر ماهيت امنيت و هم چنين جنگ آينده بر جاي گذاشته است و بر خلاف گذشته، مؤلفه هاي نرم افزاري قدرت بيشتر مطمح نظر است. روندها حاكي از اين است كه از يك سو شكل جديدي از قدرت ظهور كرده است و با تغيير ماهيت جنگ افزارها، زمينه براي تحول در قدرت ايجاد شده و از سوي ديگر متناسب با نوع قدرت، اشكال جديدي از امنيت ظهور مي يابد.
در دوران كنوني، با توجه به اينكه توسل به زور و جنگ سخت افزاري خالص عمدتاً توجيهي نداشته و مطرود تلقي مي شود، غرب و در رأس آن آمريكا به موازات فعال سازي قدرت سخت افزاري خود كوشش مي كند تا جلوه هايي از جدال ديني و فرهنگي را سازماندهي نمايد. در اين مسير آنان براي جدال و مقابله با اسلام و جمهوري اسلامي از هدايت شده و شكل بندي هاي غيرمستقيم و با ماهيتي غير (Globalizing) طريق جهاني سازي از ابزارهاي نظامي و قواعد كلاسيك، دست به ايجاد شبكه هاي اطلاعاتي، رسانه هاي متنوع، بازي هاي كامپيوتري و به طور كلي هنجارسازي فرهنگي زده اند.
جنگ نرم عليه اسلام و جمهوري اسلامي يك واقعيت است نه آن گونه كه برخي ناشي از ”توهم توطئه“ مي پندارند. سؤال اصلي آن است كه آيا بازي هاي رايانه اي محصول غرب به عنوان يكي از ابزارهاي جنگ نرم چه نقشي در نگرش و باورهاي ديني افراد به ويژه نوجوانان و جوانان اثر منفي داشته است؟ فرضيه آن است كه غرب و در رأس آن آمريكا در جنگ نرم خود عليه اسلام و تشيع و ايران به طور خاص مي كوشد تا با بهره گيري از ظرفيت بازي هاي رايانه اي و جذابيت هاي خاص آن به تسخير اذهان و قلوب پاك كودكان و نوجوانان بپردازد و آنان را در جواني و بزرگ سالي به سوي اهداف و منافع و ارزش هاي خود سوق دهد و با كمترين هزينه به اهداف خود دست يابد.
پس از فروپاشي شوروي، غرب و به ويژه آمريكا مصرانه سعي دارد كه مسلمانان و كشورهاي اسلامي را بزرگ ترين خطر براي صلح و امنيت جهاني معرفي كند. استكبار جهاني و سردمداران كفر و شرك درصدد سيطره بر سراسر جهان هستند و به خوبي دريافته اند كه بزرگ ترين مانع در اين زمينه اسلام است، آموزه هايي هست كه خواسته هاي پليد آنان را با چالش هاي جدي روبه رو مي سازد رسانه هاي نوظهور بازي هاي رايانه اي با توانمندي ها و ويژگي هاي خاص خود به عنوان Soft ) و قدرت نرم (Psychological operation) ابزاري نوين دشمنان براي عمليات رواني تبديل شده است. به رغم موفقيت نسبي غرب در اين حوزه از جنگ نرم، در (power پاسخ به سؤال چگونگي مواجهه با آن بر اين پنداريم كه با عنايت به ظرفيت هاي بالقوه ايدئولوژيك و فني، نه تنها مي توان با اين پديده مقابله كرد، بلكه توان آن را داريم كه ارزش ها و آرمان هاي متعالي اسلامي را نيز گام هاي مؤثري در سراسر دنيا برداريم.
منبع : http://fa.journals.sid.ir