آزادي بيان يکي از مهمترين مسائلي است که رسانه هاي غربي به آن مي پردازند و همواره کشورهايي نظير آمريکا و انگليس بيان مي کنند که آزادي بيان حق تمام انسان ها بوده و هيچ کس حق ندارد افراد را به خاطر بيان احساسات و افکارشان مورد مواخذه و تهديد قرار دهد. کشورهايي مثل آمريکا همواره کشورهاي ديگر از جمله ايران را محکوم به گرفتن اين حق از مردمش مي کنند اما در واقعيت به نظر مي رسد که مطلب بر خلاف اين باشد چرا که در آخرين اخبار منتشر شده در سايتهاي مختلف خبري اعلام شده که «وائل منصور» صداپيشه مصري که در استوديوي آمريکايي والت ديزني به صدا پيشگي براي شخصيت محبوب «دانلد داک1» به مدت 7 سال مشغول بوده، به خاطر بيان احساسات ضد اسرائيلي اش از اين استوديو اخراج شده است. وائل منصور در يکي از مطالبي که در توئيتر قرار داده بود اين طور بيان کرده بود که “من اميدوارم اسرائيل نابود شود، من از صهيونيستها متنفرم، تنفر من از آنها هر بار که کودکي را در سرزمينهاي اشغالي به قتل مي رسانند يا سرزمين جديدي را غصب مي کنند بيشتر مي شود.” منصور در ادامه صحبت هايش عنوان کرده بود که اسرائيل يک کشور نيست و صهيونيستها فقط 70 سال است که توانسته اند يک رژيم ايجاد کنند.
استوديوي والت ديزني که يک استوديوي آمريکايي است پس از با خبر شدن از اين توئيت2 منصور، او را به خاطر حرفهاي نژاد پرستانه و مخالف حقوق بشر اخراج کرد. منصور در سريالهاي کارتوني و بازيهايي که توسط استوديوي والت ديزني درباره اين شخصيت کارتوني ساخته شده، فعاليت داشته و صدا پيشگي نسخه ترجمه شده اين شخصيت را به زبان عربي، صداپيشگي کرده است. جديدترين کاري که منصور در آن صداپيشگي کرده بود سري بازي «داک تيل3» بود که در اين بازي، ماجراها و داستانهاي مختلفي براي دانلد داک و خانواده اش اتفاق مي افتاد. اين بازي در سال 2013 به بازار عرضه شد و منصور در بخشي از بازي که مربوط به حضور دانلد داک در بازي بود، به صدا پيشگي پرداخته بود. شهرت منصور در درآوردن صداي دانلد داک بسيار مطرح است و در کشور هاي عربي او را به عنوان صداي دانلد داک به خوبي مي شناسند.
منصور پس از شنيدن خبر اخراج شدنش از استوديوي والت ديزني در توئيت ديگري عنوان کرد که از صحبتهايي که کرده پشيمان نيست و به خودش افتخار مي کند. اين عملکرد منصور و صحبتهايش با استقبال و حمايت کاربران ديگر روبرو شده، به طوري که تا قبل از عنوان شدن اين مطالب از سمت منصور، تعداد طرفدارانش به عنوان صدا پيشه دانلد داک فقط در حدود 5 هزار نفر در سايت توئيتر بود اما پس از مطرح شدن حرف هاي ضد اسرائيلي و اخراج شدن او تعداد کاربراني که به حمايت و طرفداري از او پرداختند به 30 هزار نفر رسيده است.
در اين ميان، استوديوي والت ديزني4 درباره تصميم خود اعلام کرده که منصور هيچ گاه به استخدام رسمي اين استوديو در نيامده بوده و فقط به صورت قراردادي با آنها همکاري مي کرده است. اين استوديو بيان داشته که نمي خواهد يک فرد نژاد پرست و تندرو در استوديويي حضور داشته باشد که به ساخت کارتون براي کودکان مي پردازد. در سايت خبري«اسرائيل نيشن نيوز5» که وابسته به صهيونيست ها است، اين عملکرد ديزني مورد ستايش قرار گرفته و صحبتهاي منصور مبني بر 70 ساله بودن رژيم صهيونيستي را دروغ اعلام کرده و بيان داشته که حتي در قرآن هم به سکونت قوم يهود در اسرائيل اشاره شده و زندگي در اسرائيل حق تمام يهوديان جهان است.
با توجه به اين موضوع، شايد بتوان نتيجه گرفت که آزادي بيان در نظر کشورهاي غربي به خصوص آمريکا و اسرائيل فقط تا زماني درست و حق انساني افراد است که به نفع آنها باشد.
1. Donald Duck
2. Tweet
3. Duck Tale
4. Walt Disney
5. Israel Nation News