سري بازي «کال آف ديوتي1» يکي از پرطرفدارترين بازي هاي اکشن تيراندازي است که تا به امروز طراحي شده است. نسخه هاي اوليه اين سري بازي، در زمان جنگ هاي جهاني اتفاق مي افتند و طراحان بازي به خوبي توانسته بودند جو آن دوران و جنگ هاي تاريخي که در آن زمان اتفاق افتاده بودند را بازسازي کنند. گيم پلي اين بازي بسيار روان و مبارزات، هيجان انگيز و زيبا طراحي شده بودند و اين نکات باعث شدند که بازي کال آف ديوتي به عنوان يکي از بازي هاي قدرتمند در اين زمينه مطرح شود.
بيشتر عناوين سري بازي کال آف ديوتي در ارتباط با جنگ هاي جهاني طراحي شده اند و داستان مبارزات آن دوره را بيان مي کنند. اما در سال 2007 نسخه اي جديد از بازي با نام «کال آف ديوتي: مدرن وارفر2» به بازار عرضه شد که ديگر به روايت جنگ هاي جهاني نمي پرداخت. در اين نسخه از بازي کاربران در زمان حال قرار مي گرفتند و در قالب نيروهاي ويژه آمريکايي و انگليسي به بازي مي پرداختند. همانند نسخههاي قبلي کال آف ديوتي، بازي داراي چندين شخصيت اصلي بود که کاربران هر قسمت از بازي را از نگاه يکي از اين شخصيت ها دنبال مي کردند.
در بازي مدرن وارفر، کاربران کنترل دو نيروي ويژه يکي آمريکايي و ديگري انگليسي را در اختيار مي گيرند و در نقش اين دو شخصيت، داستان را از ديدگاه هاي مختلف نظاره مي کنند. در اين نسخه از بازي، داستان به طور خاصي به سياست روز پرداخته و در آن، مسلمانان به شکل تروريست نمايش داده مي شوند و با نيروهاي شرور روسي همکاري مي کنند تا صلح جهاني را از بين ببرند. در روند داستاني بازي، کاربران موفق مي شوند تا تروريست ها را متوقف کنند اما نيروي آمريکايي جان خودش را در يک حمله موشکي هسته اي از دست مي دهد. نکته جالب در اين حمله موشکي اين است که موشک درست در اهواز منفجر ميشود. نيروهاي آمريکايي به اهواز آمده اند تا پايگاه تروريست ها را از بين ببرند و اسرايي را که نيروهاي ايراني گرفته اند آزاد سازند. نيروهاي آمريکايي موفق مي شوند تا اسرا را آزاد کنند اما هنگامي که مي خواهند فرار کنند نيروهاي ايراني موشکي هسته اي به سمت شهر شليک مي کنند تا از فرار نيروهاي آمريکايي جلوگيري کنند. در اين صحنه، نيروي آمريکايي جان خودش را از دست مي دهد و پس از اين حادثه پيغامي از راديو پخش مي شود که به نظر ميآيد پخش محلي است. در اين پيغام گفته مي شود که آنها (اشاره به تروريست ها) براي نابودي دشمن به نيروهاي خودشان هم رحم نمي کنند و شهر خودشان را با انفجاري سهمگين از بين برده اند. رويکرد سياسي و ضد ايراني که به طور ناگهاني در اين بازي پرطرفدار ديده شد، باعث تعجب بود اما اين رويکرد در نسخه هاي بعدي اين سري بازي که با نام «مدرن وارفر» به بازار عرضه مي شدند هم چنان ادامه داشت و داستان بازي به شکل دنباله دار ادامه پيدا کرد. البته در نسخه هاي بعدي بازي به طور مستقيم به ايران اشاره نشده اما ماجراي بازي درباره همان گروه تروريستي با رهبري «خالد الاسد» است که سعي دارند با عمليات هاي تروريستي صلح جهاني را از بين ببرند و کاربران در نقش نيروهاي انگليسي و آمريکايي بايد آنها را متوقف کنند. سري «مدرن وارفر» با عرضه شدن نسخه سوم آن به نتيجه نهايي رسيد و در آن کاربران موفق شدند نيروهاي تروريستي را به طور کامل متوقف کنند.
پس از انتشار آخرين نسخه مدرن وارفر (نسخه 3) و فروش موفقيت آميز آن و همچنين استقبال پر شور مخاطبان از نسخه هاي «بلک اپس3» که داستان در اين سري، در آينده اتفاق مي افتاد، شرکت «اکتيويژن4» در آخرين اخبار منتشر شده اعلام کرد که قصد دارد نسخه چهارم سري مدرن وارفر (ادونسد وارفر5) را به بازار ارائه دهد. اين نسخه از بازي، در سال 2054 اتفاق مي افتد زماني که کشور هاي جهان همگي با مشکلات مالي و امنيتي مختلفي روبرو هستند. در اين ميان سازماني نظامي، کنترل جهان را به دست مي گيرد. اين سازمان «اطلس6» نام دارد و در واقع يک ارتش نظامي بسيار مجهز است که سعي دارد با استفاده از آخرين تجهيزات و تکنولوژي هاي نظامي، جهان را به تصرف خودش در آورد. اطلس به عنوان اولين ماموريت خودش با آمريکا به عنوان حافظ صلح و قدرت جهاني وارد مبارزه مي شود تا حق حکومت بر جهان را به دست آورد. بازي، آمريکا را نماينده و حاکم تمام کشورهاي جهان نشان مي دهد و بيان مي کند که آمريکا تا به امروز سعي داشته تا صلح را در جهان بگستراند اما موفق نبوده و ديگران نميتوانستند آمريکا و نياتش را به خوبي درک کنند. در دموي آغازين بازي «جاناتان آيرونز7» موسس و پايه گذار سازمان اطلس شروع به صحبت کردن درباره وضعيت جهان و اقدامات خودش مي کند. آيرونز در صحبت هايش مطرح مي کند که آمريکا هميشه قصد داشته از طريق دموکراسي، صلح را بر جهان برقرار کند اما دموکراسي راهکاري غلط است و راهکار خودش را به عنوان راه حل جهاني معرفي مي کند. نکته ديگري که در بازي وجود دارد زمان تاسيس سازمان اطلس است. بر اساس اطلاعات منتشر شده درباره نحوه شکل گيري اطلس به زمان «جنگهاي خليج8» اشاره مي شود. در توضيحات بازي بيان شده که اطلس پس از جنگ دوم خليج (اشاره به خليج فارس) به عراق وارد شدهاند و به بازسازي منطقه و کشورهاي همسايه پرداخته اند. از اين طريق، اطلس قدرت نظامي و مالي زيادي بدست مي آورد و موفق مي شود کشور هاي منطقه را همگي تسليم خود کند. پس از گرفتن تمام خاورميانه، اطلس به سراغ کشورهاي غربي مي رود اما با مقاومت آنها روبرو مي شود و مجبور مي شود تا به مبارزه نظامي بپردازد. کشور هاي منطقه خليج فارس به خاطر ضعيف بودن به راحتي تسليم اطلس مي شوند و هيچ مقاومت موثري انجام نمي دهند. اين بازي به طور خاص به تبليغ نيروهاي آمريکايي و تلاش آمريکا براي حفاظت از جهان در مقابل نيروهاي تروريستي مي پردازد و قرار است در تاريخ 13 آبان 1393 به بازار عرضه شود.
———————————————————————————————————
1. Call of Duty
2. Call of Duty: Modern Warfare
3. Call of duty: Black Ops
4. Activision
5. Calla of Duty: Advanced Warfare
6. Atlas
7. Jonathan Irons
8. Gulf Wars